top of page

Over jouw doula

Talitha Driessen

IMG_1496_edited.jpg

Ik ben Talitha, moeder van 2 en partner van een professionele muzikant. Mijn kinderjaren heb ik doorgebracht in Afrika (Kenia, Zimbabwe en Zuid Afrika) en op mijn 18e verhuisde ik weer terug naar mijn geboorteland Nederland. De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt bij een bureau als expert in visuele communicatie en heb nu mijn eigen bedrijf  'Tekent en Traint'. Ik voelde na mijn eigen bevallingen een grote behoefte om de geboortezorg in te gaan, deze ingeving heb ik gevolgd door de opleiding tot Doula te volgen. Het blijkt in mijn bloed te zitten want mijn overgroot oma en haar dochter waren beide baakster. Ik voel me vereerd om de kennis uit die generatie weer te manifesteren in het hier en nu. 

Wat mij het meeste energie geeft is dat ik mensen kan raken. In de sessies creëer ik een veilige sfeer waarin ik hun verhaal met ze ga doorgronden. Dit doe ik door te spiegelen, door liefdevol door te vragen. Dit leidt tot nieuwe inzichten. 

Ik vind het belangrijk om te kunnen werken vanuit plezier, liefde en passie.
Plezier is voor mij een belangrijke focus, met de vraag ‘voelt het nog als spelen?’ check ik bij mezelf of ik genoeg vrijheid en nieuwsgierigheid ervaar. Liefde omdat ik de verbinding met de mens voorop laat staan door me open te stellen en er zonder oordeel te zijn. En passie omdat ik alleen aan iets kan werken als ik een intrinsieke motivatie voel.

 

Er zijn een aantal onderwerpen die me ontzettend aan het hart gaan; natuur, geboortes, opvoeding en ontwikkeling. Mijn oorspronkelijke opleiding tot docent beeldende kunst heeft deze interesses aangewakkerd en me leren reflecteren op mezelf. In de jaren daarna is mijn proces niet gestopt. Juist hierdoor sta ik stevig in mijn schoenen, weet ik goed wat mijn grenzen zijn en wanneer ik voor mezelf moet zorgen. Ik hoop dat ik andere mensen hierbij kan ondersteunen zodat iedereen in zijn kracht mag komen staan. De kracht die in hen zit... waaraan ze herinnerd mogen worden!

Het lijkt me heel gaaf om dit te doen voor jullie als aanstaande ouders als Doula en voor de pasgeboren baby's en hun ouders daarna in de eerste 40 dagen als Kraamdoula.

IMG_2122.JPG

Mijn ervaring

Educatie en achtergrond

Doula opleiding

Holoshuis, maart 2024

De Doula opleiding is de eerste opleiding tot doula in Nederland en bestaat al meer dan vijftien jaar. Inmiddels zijn ze een begrip in Nederland.

Kenmerkend voor onze doula opleiding zijn de drie pijlers: hart, hoofd en handen. Die pijlers staan voor empathie, belichaamde professionaliteit en intuïtief handelen. In de opleiding spelen praktijkoefeningeneen belangrijke rol. De student wordt toegerust om praktische ondersteuning te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van massage en ademhalingsoefeningen. Ze leert de moeder om meer in contact te komen met haar lichaam, zodat zij met vertrouwen in haar eigen lijf de bevalling ingaat.

Workshop Natuurlijke Kraamzorg

Maen Kraamzorg, december 2023

In deze avondcursus zijn we in de wereld van natuurlijke kraamzorg gedoken met de nadruk op het holistische en antroposofische. Ik leerde hoe je werkt met warmte zorg, prikkelreductie, hechting, gezonde voeding, energie regulatie en de kracht van kruiden.

Workshop lactatiekunde

Borstvoedingspraktijk Kennemerland, februari 2024

Volgt nog...

bottom of page